Trött

2011-05-31 @ 20:53:48
Jag var väldigt trött efter basketträningen, så jag orkade inte åka med upp till hundklubben. Imorgon är det lite allmän städning/göra färdigt tror jag. Fast jag har redan städat allt, så vi får se vad jag ska göra imorgon!

Sedan på torsdag och fredag är det Kristi Himmelfärd, och vi är lediga. Så min sista riktiga skoldag var igår. Skänt att känna sig färdig med allt inför lovet.

Avslutningen är onsdag nästa vecka, längtar!!

Slutade tidigt

2011-05-31 @ 16:07:33

Idag hade vi städdag

Lådan med alla skolböcker skulle rensas på i stort sett allt, bordet och stolen skulle vara kladdfria (Stolen? Vem kladdar på en stol?), skåpet skulle tömmas på grejer, och låset skulle tas hem. Vi började som vanligt 9.20, och igår sa läraren att vi skulle sluta 14.40 (ingen elevens val), men vi fick sluta 14.15.
Lina hade också städdag idag, och hon slutade tjugo minuter efter att hon hade börjat.

Imorgon så ska vi kolla på 8:orna och 9:ornas konsert, sen ska vi göra färdigt en grej i median, eftersom en lektion gick bort förra torsdagen.

Nu måste jag äta något innan basketträningen.


YouTube Covers - Back To December

2011-05-31 @ 14:00:00


 Taylor Swift  - Back To December

---


Taylor (Originalet)

Jake Coco.
Alyssa Bernal.

Tyvärr var det många bra covers som inte gick att bädda in, så därför blev det inte alls många idag.

Blå himmel

2011-05-31 @ 12:56:00Min önskelista..

*Fint väder
*Sommarlov


:)

Vikarie på ridningen

2011-05-30 @ 19:31:03
Idag hade vi Therese som ridlärare. Anna var antagligen ledig.


Idag så hade vi 10-kamp i skolan, istället för att sitta och jobba med matte, och sånt. Jag var med i det laget som vann, jippie!

Imorgon så har v ingen elevens val, plus att det är städdag redan imorgon, så då börjar vi runt no-snåret och slutar klockan tjugo i tre, härligt!

Basketträningen blev flyttad, så den är imorgon istället för på onsdag.
Vill ha S O M M A R L O V !


Bond

2011-05-30 @ 16:38:00
Nu ska jag åka till stallet och rida Bond :)

Jag tog bilden när jag var där och praoade :D


Agility

2011-05-30 @ 06:57:16

Jag bloggade inte igår kväll när jag kom hem, utan satte mig och spelade lite Final Fantasy 12 istället.

Men igår var vi i Stenungsund och tävlade. Det var inofficiell tävling, men lika kul ändå. Rosso sprang ett helt vanligt lopp, ett lopp där han blev diskad, och ett jättejättebra lopp :) Så jag är nöjd!

Jag och Lina fick sitta inne i Lenka och Emma's tält. Jag hade precis satt mig när det började regna. Och det regnade. Det smattrade jättehögt, och vi undrade om vi skulle höra speakern när det var banvandring.

När det sedan slutade regna så drar vi upp tältduken, och ser att det har haglat också.


En helt vanlig agilitysöndag..


Godnatt

2011-05-28 @ 21:10:27
En bild av de tre musketörerna ute på promenad :)


Godnatt, kära läsare! Måste upp tidigt imorgon, blä.

Basketavslutning!

2011-05-28 @ 14:36:38
Ja, som sagt, så var jag på klubbavslutning idag. Det var ganska många från mitt lag, vilket jag inte trodde.

Herregud vad kul det var!

Alla blev indelade i sex lag. Jag hamnade med två föräldrar, två killar från P98 och Charlotte, en av mina tränare, och en spelare i F92-93.

Först var det lite tävlingar, och efter det så skulle vi spela match, lag mot lag. Vi var sju från F98, och vi fick börja att spela mot P98:orna. Vi vann, såklart! Sen skulle F92-93 spela mot föräldrarna. F92-93 vann, och fick spela mot killarna om tredjeplatsen. Killarna hamnade på en tredjeplats.

När vi skulle spela mot F92-93:orna, som var fyra, frågade jag och Petra om vi kunde spela sju mot fyra. De var ju mycket längre och mycket bättre. Och dessutom så kunde vi inte köra några uppställningar eftersom våra tre tränare skulle spela mot oss. Alltså hade dem mycket stora fördelar.

Vi vann såklart inte, de är mycket bättre än oss. Fast Niklas (typ 92/93:a) spelade med dem lite, innan han gick över till vårt lag.Såklart var vi tvungna att köra en stress (skott-tävling). Jag åkte ut någonstans i mitten. De som åkte ut fick gå upp på läktaren och hämta varm korv, och en festis.

Filippa (F98) kom trea. Charlotte förlorade mot Robin (Eller Långben, som Andrea säger) (P98).

Jag och Ema gick ner och sköt mot korgen sen, och då kommer Robin och Kristian (också P98) och frågar om vi vill spela mot dem. Då kände vi inte för det, men så kom Petra, och så skulle vi precis säga att vi ville spela mot dem, när Robin föreslår att vi ska spela alla mot Niklas istället.

Till slut var vi fyra från F98, och tre från P98. Niklas fick det inte lätt med sju mot en. Men en liten kille som kanske var sex-sju år, fick vara med i Niklas lag de sista minutrarna.Jag ångrar inte att jag stannade hemma från Halmstad..

Dålig uppdatering

2011-05-28 @ 08:01:03
Visst, det har blivit ett och annat inlägg här och där. Men nu ska vi inte tänka på det!


Tidigare idag så åkte pappa och Lina till Halmstad med hundarna. Egentligen skulle jag också tävla, men det är klubbavslutning i Lindome Basket idag, och jag kände för basket. Vi ska tävla imorgon också, så då tälar jag imorgon istället.
Megan & Liz - Hummingbird Heartbeat

YouTube Covers - Forget You

2011-05-27 @ 14:00:00Cee Lo Green - Forget You
---

Cee Lo Green (Originalet)

Bruno Mars (Han sjunger lite av låten i slutet)

Tyler Ward & Drew Dawson.
Christina Grimmie.
Tiffany Alvord.

Holli Holiday (Gwyneth Paltrow)


Vem sjunger låten bäst? Lämna din åsikt i kommentarsfältet!

Basket

2011-05-25 @ 15:53:01
Hej alla bloggläsare!

Imorgon så ska vi kolla på kabarén/revyn som elevens val-gruppen har jobbat med hela vårterminen.

Extra roligt är det också att vi får en kvarts sovmorgon + slipper media-lektionen, och kanske lite av bilden också. Sen är det något läxförhör som jag aldrig har hört talas om, som vi ska ha imorgon. Vi får se hur det går.


Nu till helgen är det agility-tävling. Vet inte riktigt när eller var, men att det är lördag eller söndag är jag säker på..


Apropå agility, så efter kursen i fredags, så skulle pappa låsa klubbstugan, och då passade Jackson på att sätta sig i förarsätet :)

Gullig liten pojk!

Vågor

2011-05-24 @ 20:31:16
En av mina favoritbilder från senaste Norrlandsresan..

Jag har helt enkelt inte haft ork att blogga idag, och jag bloggade inte igår heller, men jag ska försöka komma igång med det :)
YouTube Covers - Price Tag

2011-05-24 @ 14:00:00
Jessie J - Price Tag

---

Jessie J (Originalet)Christina Grimmie.

Megan & Liz.

Cimorelli

Maddi Jane
Megan Nicole & Alyssa Bernal.

Tyler Ward feat. Eppic.


Vilken version tycker du är bäst? Lämna en kommentar!

Skymning

2011-05-22 @ 20:42:00

Här kommer en bild såhär i skymningen :)


Glee

2011-05-21 @ 20:50:24
Just nu kollar jag på avsnitt 21, andra säsongen av Glee. Ja, jag vet att det avsnittet inte har sänts i Svergia än, men det har sänts i USA, och om man vet var man ska leta, så hittar man avsnittet på internet :)


Samtidigt så letar jag efter nya låtar till min mobil. Jag ska rensa ut alla gammal musik som jag inte lyssnar på längre, och ska lägga in ny musik som jag alltid lyssnar på när jag är hemma!


Konfirmation

2011-05-21 @ 18:41:15
Idag var hela familjen och kollade på min kusins konfirmation. Roligast var när konfinmanderna kom in i kyrkan. Vi såg att "Där är den längsta killen, det är Oscar!" Men så kom en lite längre kille, vilket är ovanligt..

Efter konfirmationen gick vi hem till dem, och vi åt pastasallad, och satt och pratade, precis som ett vanligt släktkalas.

Så det var kul!


Just nu sitter jag och fixar ny musik till min mobil. Jag hittade en jättebra app på market där man kan ladda ner låtar gratis till mobilen. Och Lina tipsade mig om ett program där man kunde göra om YouTube-videos till mp3-fiiler. Så från och med dag ska all tråkig musik BORT!

Lördag!

2011-05-21 @ 08:02:09

just nu väntar jag på att storasyster ska duscha färdigt, så jag hinner duscha och tvätta håret innan vi ska åka. Handtaget gick sönder för några dagar sen, så pappa tog bort det. Nu får vi ställa typ en väska, eller en plastback framför dörren :)


Agility

2011-05-20 @ 16:14:11
Snart är det dags att dra upp till MHS och hålla agilitykurs! Vi ska sätta upp en bana, så kursdeltagarna kan öva inför nästa helg :)

En vanlig dag uppe på klubben:
Lite suddig bild på Pepsi på väg över ett hinder!

YouTube Covers - Who Says

2011-05-20 @ 14:00:00Selena Gomez - Who Says

---


Selena (Originalet)

Christina Grimmie.

Tiffany Alvord & Megan Nicole.Megan & Liz.


Vem sjunger låten bäst? Lämna en kommentar :)

Dagens Bild

2011-05-20 @ 12:07:00Jackson ville också vara med i ett foto, den rackaren, så han gick in i bild precis när jag tryckte på avtryckaren.

Men jag tyckte bilden blev väldigt gullig :)Vem blev regent efter Karl XII?

2011-05-20 @ 09:10:00
Just nu sitter jag i vårat klassrum och svarar på ungefär sådana frågor.. Så detta inlägg är förstås tidsinställt! När jag kommer hem är klockan nog 14.34. Ska vi slå vad?


Prov

2011-05-19 @ 20:21:03

Jag tog en liten paus från mitt pluggande, och passade på att svara på alla fina kommentarer jag får! Tack alla som läser min blogg, och tack de som kommenterar mina inlägg. Det är alltid kul att se vad folk skriver :)

Jag och Fanny höll i en gympalektion idag! Det blev lite rörigare än väntat, och vi kunde ha pratat ihop oss mycket bättre. En sak jag störde mig på:


Vid flera tillfällen så sprang Hugo (som inte var med) upp från bänken och störde lektionen. När jag blev för irriterad på honom så frågade jag "Eftersom du stör lektionen hela tiden kan du väl lika gärna vara med istället?".

"Nä, jag har ont i foten", svarade han. Jahaja, tänkte jag. "men varför är du uppe och springer dårå?". Då fick jag tyst på honom, men efter ett tag var jag tvungen att säga till gympaläraren att säga till Hugo ändå.Imorgon så ska klassen upp till Djursjön och campa, och sova över där tills Lördag. Jag kan inte, dels för att det är ju agilitykurs (Familjen Dahlmans kända fredagskurs) på fredag, och min kusin ska konfirmera sig på lördag förmiddag.

Men jag gillar ändå inte att campa, alltså blev jag inte ledsen när jag fick reda på att jag inte kunde vara med på campingen. Och det måste ju vara svinkallt att campa ute nu. Jag har ju inte ens badat ute ännu. Eller är jag bara sen med årets första dopp?Kom ihåg att min nya kategori har premiär imorgon klockan 14.00. Kika gärna in på bloggen då :)


Nu kommer vi här, nu kommer vi här, och skrämmer alla barn!

2011-05-18 @ 19:34:28
Jag sitter här på mitt rum och hör glassbilen utanför. Sjung rubriken med glassbilens melodi, om ni fattar vad jag menar :) En del säger att den versionen jag har hört är "fel".

Har ni hört någon annan version av glassbilens låt?


Jag kommer ihåg när vi var nere på landet, och glassbilen kom varannan söndag. Jag, Lina, och mamma gick alltid upp när vi hörde att den kom. På så sätt var alltid mormors frys full av glass, och vi fyra kusiner kunde äta glass hela sommaren!Detta inlägg fick handla om glassbilen!

8:e juni

2011-05-18 @ 07:38:00
Ååh, vad jag längtar till den 8:e juni.. Vill ha sommarlov!

Ny kategori!

2011-05-17 @ 09:36:56

Varje Fredag & Tisdag. Premiär Fredag 14.00 :)


Makro

2011-05-17 @ 07:13:00
Jag testade makro-inställningen på min kamera :)Jag har inte den bästa kameran, eller är världens bästa fotograf, utan jag lägger ut bilder på min blogg för att man ska blogga om det man gör, och det man tycker om att göra.


Och
jag tycker om att fota :)

Hoppning

2011-05-16 @ 20:24:20
Jag sitter just nu och lyssnar på musik efter en genomblöt hopplektion med Mambo.

bilden tillhör Mariedahls GårdEfter att ha jobbat hästarna i skritt, trav, och galopp, så skulle vi hoppa. Mambo är en sådan häst som är snabb mot hindret, men sedan saktar in och tar ett-tre småsteg innan han hoppar. Jag var inställd på att det kanske skulle bli någon vägran, men så blev inte.

När jag precis hade hoppat sista hindret så öppnade himlen sig och regnet öste ner. Hällregn; tror jag det heter på svenska. Och där satt fem tjejer i sina tunna långärmade tröjor och blev blöta.
Men Anna (ridläraren) sa lugnt att vi skulle fortsätta rida i paddocken. De andra fyra ekipagen skulle ju hoppa den korta banan på tre hinder..

Fallie hoppade lika fint som vanligt. Asterix är seg som tusan, och vägrar på andra hindret. Det gör Kezo också.
Dags för Olle att hoppa. Han går jättefint, men så vägrar han på sista hindret.
Han riktigt gräver ner hovarna i marken. "Nej! Jag ska inte hoppa!", ser det ut som han säger.. Men precis som med de andra hästarna, så blir han tvungen att hoppa alla hinder.

När vi för trettioelfte gången frågar om vi kan rida i manegen istället så svarar Anna att vi kunde skritta av i manegen om vi ville.

Jag undrar om gruppen efter oss var tvungna att rida ute?Häärligt!

2011-05-16 @ 15:36:28
Ja, vi skulle precis börja lektionen när interntelefonen (telefon som man kan använda för att ringa runt i skolans klassrum) ringde.

Våran lärare sa något om "engelska", och då trodde alla såklart att B-engelskan skulle bli inställd (som vanligt). Men hon sa att det var tyskan som var inställd. Då började i stort sett halva klassen jubla, eftersom de flesta i min klass, inklusive mig har valt tyska.

Så vi fick sluta en timme tidigare, härligt!

Sten o Stuga är här och river våran altan, för vi ska få en ny sådan. För övrigt så var denna måndag helt normal. Jag har också räknat i kalendern och ser att det bara är 11 "riktiga" skoldagar kvar!


Nu kom Lina och frågade vad en "internettelefon" var för något. Hon går i åttan, och jag tycker man ska kunna läsa då ;)

L: Jag läste fel, okeej ? :D

Så, nu när jag fick tillbaka tangentbordet så kan jag länka till hennes blogg medans hon flätar mitt hår.. http://www.lijack.blogg.seMeganandLiz

KLICKA DÄR UPPE, för nu är det så att MeganandLiz inte villle att man skulle kunna bädda in deras video..
Lina: "Titta, Rosso biter mig, vad sött!"


Agilityhelg

2011-05-15 @ 17:37:32

Igår var vi i Vara/Grästorp och tävlade.. Banan ligger i en dum uppförsbacke. Värst vad seg den är.. Men det stoppade inte mig och Rosso från att ta en pinne i hoppklassen! :D LiJack slog nytt rekord och hamnde på sjuttondeplats (disk) och tolvteplats. Pepsi fick vänta en dag eftersom han är för bra för oss klass1:are..

Idag var vi i Götene och tävlade, det var en inofficiell tävling, alltså tävlade jag, pappa, och Lina i samma klass.
I agilityloppet blev fyra ekipage odiskade, varav två var jag, och pappa.

Såklart var han och Pepsi tvungna att vinna hela skiten, trots att de hade fem fel. Jag och Rossogubben hade bara tidsfel, alltså skulle vi ha vunnit om det hade gått lite fortare!

Hopploppet gick bättre för både mig och Lina. Pappa och Pepsi blev diskade, medan jagochRosso hamnade på en femteplats, och LiJack kom på en sjundeplats. Hon sprack av glädje när jag hörde av en funktionär att det var sju priser i Hopp Medium..

Så vi kom iväg en halvtimme senare än väntat, men så blir det när man ska stanna på prisutdelningar hela tiden :)
Rosso vann detta: Guldsvart rosett, och blå agilitybok från Vara/Grästorp. Rödsvartvita rosetter och de övriga priserna är från Götene!


Godmorgon

2011-05-14 @ 06:28:58
Mamma väckte mig för en kvart sen.. *gäsp!*


Dagens Bild?

2011-05-13 @ 16:11:24


Slänger in ännu en bild såhär innan agility-kursen!
Det fick bli en till växt, fast detta är syrenbuske-blad!
Haha, ska detta bli en vana tycker ni?


Äppleblomma :)

2011-05-12 @ 21:04:00
Äppleträdet i trädgården blommar..  Här är en bild jag tog!

Jag redigerade bilden litepicnik.com
Lade till "foto: erika dahlman" längst ner i hörnet bara för att jag oftast gör det..

Basket

2011-05-12 @ 20:46:32

Jag och Lina övade på skott ute på våran korg, och efter ett tiotal skott så sätter man fem, missar ett.

Practice makes perfect :)


Design & Header

2011-05-11 @ 15:38:00

Nu har jag en ny header och en gammal design..

Varför? Jag hade inte räknat med att jag skulle få en "ny" design när jag bytte header.

Designen som jag har nu är en design med lite olika färger; vitt, svart, grönt, och rosa! Från början var designen rosa, men så bytte jag de flesta rosa färger till svart och vitt. Sedan när vintern tog slut så tänkte jag byta från svart till olika gröna färger. Då märkte jag att det fanns lite rosa kvar som jag hade glömt..

Men just nu orkar jag inte ta tag i designen, så ni får stå ut med min lilla regnbågsliknande design tills vidare!


Godmorgon.. *gäsp*

2011-05-11 @ 06:57:07

Oj vad trött jag är just nu..

Ibland så vaknar jag på morgonen och vet att jag har sovit som en stock, men så är jag dödstrött ändå.

Men som tur är så är det en kort dag idag, så då kan jag gå hem och sova sen då!


Agility

2011-05-10 @ 18:20:04
Snart ska vi åka upp MHS!

Agilitykursen blev senarelagd en timma, så den börjar klockan 19.00 ist för 18.00.


Bilder

2011-05-09 @ 15:57:52
Det var en idiot som välte min cykel idag medans jag var i skolan.. Mitt styre blev snett, och det var väldigt obehagligt att cykla hem sen, men Lina hjälpte mig att rätta till det.

En bild jag tog på lunchrasten. Man kan se gympasalen där till vänster :)Min sko :)
Och nej, jag har inte riktiga converse.Kungälv

2011-05-07 @ 19:00:05

Idag var det agilitytävling i Kungälv (klass 1 o 2), säsongens första för oss, faktiskt.
Och det blev ett hyfsat resultat..

   

Lina & Jackson
Agility klass 1: 17:e plats
Hopp klass 1: diskad

Pappa & Pepsi
Hopp klass 2: diskad pga av maxtiden. Han var lite allmänt off, och nosade på marken. Men en "agilitykollega" sa att det var fler hundar som nosat där, så nån kanske hade köttbullar på tassarna ;)

Jag & Rosso
Hopp klass 1: 8:e plats, sista i klassen som inte blev diskad
Agility klass 1: 3:a :D Men ingen pinne, eftersom vi hade 1,8 sekunders tidsfel (argh...)

   
8 Ball Pool Multiplayer

2011-05-04 @ 14:36:00

Nu känner jag mig lite stolt..
Spela spelet: 8 Ball Pool Multiplayer


/E


Sommarplågan 2011?

2011-05-04 @ 14:28:00
Jag tror jag har hittat sommarplågan 2011 ;)
/E

Tandläkaren

2011-05-03 @ 11:05:10

Pappa skjutsar mig till tandläkaren om tio minuter :( Jaja, jag vet att det är viktigt med starka och friska tänder, men det är ändå inte kul.. Folktandvården förpestar planeten med sitt bananlack! ;)

Och jag som inte ens har borstat tänderna idag..

/E


Lunch

2011-05-02 @ 13:05:35
Jag har precis ätit färdigt mina pannkakor. Nu kollar jag på Glee (andra säsongen)

Nån annan som älskar glee?

/E

2011-05-01 @ 16:52:35
Nu är jag hemma igen. Orkar inte blogga nu, men kanske senare.

Imorgon är det prao som gäller!

/E

RSS 2.0