365 dagar

2011-11-30 @ 18:55:22
Snart blir bloggen ett år. Det är en lång tid.

Nytt

2011-11-29 @ 18:26:54
Jag har uppdaterat galleriet lite. Visst, inga nya bilder direkt, men ändå.

I övermorgon, då det är den första december så tänkte jag sätta mig ner och ändra på designen, lagom till vintern. Dock så kan jag inte göra headers på det stället jag alltid använt, så jag vet inte vart jag ska fixa en ny header nu.

Jag tar gärna förslag på bra program/hemsidor där man kan göra headers!

Jag tar även förslag på vilken färg den nya designen ska bli. Ljusgrönt och blått har jag redan haft iår, så det skulle bli tråkigt. Men andra färger, gärna! Just nu lutar jag åt mörkgrönt/rött, lite juligt.

November

2011-11-29 @ 17:58:37

Tryck på någon av bilderna för att se dem i fullskärmsläge :)

Awkward

2011-11-29 @ 17:27:28


Det är en sån här bild man får om man ställer sig med ryggen mot trädet, och lutar kameran bakåt, upp mot trädkronan.

Skola

2011-11-29 @ 10:19:44
Om fem minuter så börjar engelskan. Sen efter det så har vi lunch, och två lektioner kvar. Som sagt, så är tisdagar alldeles för sega.

Bond

2011-11-28 @ 20:06:16
Jag har suttit vid datorn i stort sett hela dagen, och trots det så har jag inte bloggat. Ja, så går det när man har iPads i skolan..

Idag gick ridningen väldigt bra, och precis som vanligt så fick Bond för sig at han skulle galloppera iväg åt ett helt annat håll, bara för att testa mig.

Lina red bakom mig vid ett tillfälle, och i bilen sen efteråt så sa hon "Jag såg när Bond bara drog ner huvudet och gallopperade iväg snett i manegen, och sen så hör jag dig helt lugnt säga 'Vi skulle inte svänga ditåt, Bond..' "

Ja, men som sagt så var det jättekul ändå.

Imorgon är det dags för en, som alltid, seg tisdag.

Drop of water

2011-11-27 @ 20:32:30Novemberväder

2011-11-27 @ 12:54:33

Idag är det typiskt novemberväder ute. Regnigt, blåsigt, och allmänt tråkigt.

Jag ska redigera lite bilder i allafall, och försöka hålla modet uppe, :)


Jag funderar på att publicera en grej jag håller på att skriva... Hmm.


Filmmaraton

2011-11-26 @ 19:20:39

Idag så var jag hos Johanna, eftersom vi sedan länge har planerat ett Pirates of the Caribbean-maraton.

Nu hann vi bara titta på tvåan och trean, men det var jättekul ändå.

Jag hade inte sett tvåan tidigare, och Johanna hade inte sett trean, så på så sätt blev det ju spännande, haha.

Imorse hade vi basketmatch, förresten. Det var bortamatch mot Kvarnby, och vi vann med 79-44, tror jag.


iPad

2011-11-24 @ 20:33:26
Idag i skolan så fick vi våra iPads!
Och de flesta i klassen sitter nog hemma och "leker" med dem ikväll.

Idag gjorde jag färdigt resten av läxorna, så jag kan ta det lugnt ikväll.

Och imorgon så ska jag till Elisabeth och klippa mig, eftersom det var ett tag sen sist. Hur mycket det blir vet jag inte än, men någon riktigt drastisk förändring blir det nog inte.

Plugg och läxor

2011-11-23 @ 16:12:18
Anledningen till att jag inte har bloggat så värst mycket beror på att det är så mycket plugg och läxor just denna veckan. Och det är ju inte kul att läsa om. Så now you know. Typ :)

Dressyr

2011-11-22 @ 16:26:44
Idag så skulle Lina ha åkt till dressyrspecialen och ridit - men hon har ju blivit sjuk, och då frågar mamma om jag vill rida istället för Lina. Jag, som inte har någon aning om vad man ens gör när man rider dressyr. Och det värsta är väl att de flesta som rider där har ridit i kanske tio år längre än mig.

Ja, vi får se om jag ens rider idag. Jag har hela 4 läxor att göra. Eller fem. "Gör ett iTunes/Apple ID-konto." Det är nog den mest konstiga läxa jag fått nån gång.

Söndagspromenader & konstigt beteende

2011-11-20 @ 20:16:52
Min söndag har varit väldigt rolig. I förmiddags så kände jag för att gå ut och gå en sväng, så jag tog med kameran, vilket gav många fina skogsbilder.

Så de har jag laddat över till datorn nu. Om jag tittar igenom alla idag vet jag inte. Men här kommer en bild i allafall.


---

Vid ett-tiden så messade Johanna och vi gick ut på en lite längre promenad. Vi gick förbi en trädgård där två killar i 6/7-årsåldern var ute och lekte. De börjar skrika åt oss, och skriker ännu mer när vi går förbi utan att reagera. Det vi hörde tydligast var "Haaallåååååå! Vad heter ni?" 

Sedan lite senare går vi förbi ännu en trädgård där två tjejer leker på en studsmatta. Även de börjar skrika åt oss, respektlösa saker, och när de ropar "Heter ni 'bajs' och 'bajskorven' eller?", då blir vi verkligen... ställda. Spelar det någon roll vad två främlingar, som bara passerar, har för namn?

När vi var i deras ålder var vi nästan rädda för de som var äldre. Aldrig att vi skulle stå och skrika taskiga saker åt dem.

Men det värsta var nästan att vi kände igen en av tjejerna. Vi har gått på samma dagis. Så jag och Johanna pratade om detta hela vägen hem.

Visst, de var alla fyra bara barn. Men ändå... Jag och Johanna sa gång på gång "Det där finns inte i min värld". Vi betedde oss inte så för sju år sen när vi var i deras ålder.

Vad hände med respekt och hänsyn? Vi är två kompisar som vill gå ut och prata. Vi provocerar väl ingen när vi går på en helt vanlig trottoar?

---

Förlåt för ett onödigt långt inlägg. Jag tyckte bara detta var så konstigt.

Hundfoton

2011-11-19 @ 20:05:12
Jag har över 380 bilder på hundarna som måste tittas igenom. Så förmodligen kommer det dyka upp massvis med hundfoton i framtiden :)
Pepsi

Gömd och glömd

2011-11-18 @ 18:12:20

50-årskalas i Edsvära - sommar 2011
(Olympus uTough 3000)

Ny kategori

2011-11-18 @ 18:09:32

Lite då och då publicerar jag inlägg som oftast har rubriker i stil med "Gömda och glömda bilder"


Så nu tänkte jag göra en kategori där jag samlar alla sådana inlägg, eftersom jag tycker det är kul att kunna gå tillbaka och titta på dem.


Ledig dag

2011-11-18 @ 09:59:07
Idag så är alla i klassen komplediga för FLL-tävlingen i lördags. Vilket var väldigt skönt för mig, eftersom jag igår var hos tandläkaren och drog två tänder.

Idag ska jag i stort sett bara ta det lugnt, och spela Sims 3 Husdjur, haha :) Och kanske åka till kusinerna och baka pepparkakor med mormor och morfar. Men vi får se.

Mörker

2011-11-15 @ 18:38:33

November. Hur gick det så fort?Jag saknar vintern. Snön. Kan inte det bli åtta minusgrader så det snöar istället för regnet?


Ett tag sen

2011-11-14 @ 20:45:51


Några gamla favoriter. uTough 3000.

Jackson

2011-11-14 @ 20:32:51

Blä. Bildbrist. Men här får ni en helt oredigerad.


Suddig. Och lite rosa. Men jag tyckte den var söt.


Hem och vända

2011-11-14 @ 16:27:28

Måndagar är en sån där jobbig dag, då man bara är hemma och vänder. Vakna, iväg till skolan, cykla hem, äta, och åka till ridningen.

Men idag hann jag med att titta ut genom fönstret, få syn på en jättecool himmel som jag fotade (tyvärr blev den inte alls bra på bild), och sen ville Jackson också gå ut på balkongen, men dörren var inte tillräckligt öppnad. Den bilden blev däremot söt.

Dock hinner jag inte med något längre inlägg än såhär för tillfället. Vi ska liksom åka till ridningen om.. Åh, en kvart, och jag har inte ätit ännu. Nåja, jag tål nog lite håll.. :)


Food Factor

2011-11-13 @ 13:50:49
Jag hade tänkt publicera detta igår, men hann inte skriva färdigt. Det är en riktigt lång text, längre än jag brukar skriva, men det behövdes för att få med allt. Mamma har tagit bilderna.

Igår (lördag) skulle vi till Chalmers och tävla i First Lego League 2011 - Food Factor. Klassen skulle samlas utanför skolan, och eftersom Lisas föräldrar inte skulle vara där hela dagen, så fick hon åka dit med oss.

Vi kom dit vid niotiden, och efter nästan två timmar, så skulle vi köra första körningen. Och vi hade ju ingen aning om vad som kunde hända. Men vi gjorde vårt bästa, och vi stod där under den 2 ½ minut som vi hade på oss. Och det gick bra. Vi missade en del, men 101 poäng är bra.


Jag och Lisa förbereder roboten inför första körningen.


Nästa körning är en timme senare. Den blir nästan vår bästa för dagen. Innan nästa, och eventuellt sista, körning, så ska Vanessa, Elina och Linnéa ha monterpresentation.


Vi inväntar domaren.

Jag och Lisa måste gå innan monterpresentationen börjar, så hur det gick vet jag inte. Tredje körningen går bra. Jag tror att vi då hade kommit in i det, och vi skakade nog inte lika mycket. Sedan får vi stå i fem nervösa, olidliga minuter och vänta på resultatet. Skulle vi gå till semifinal?

De kommer med resultatet. Ett lag ropas upp. Ännu ett. Och så ett tredje. Inget av namnen var Sinntorp. Men det sista, fjärde, laget är vi. Åh, vad vi blev glada. Vi pustade ut, både för lättnaden, och för att släppa nervositeten. Vi var bra, vi var i semi. Det kändes väldigt stort; att gå till semifinal.

Vi kommer ner i tid ändå, och körningen går bra. Bättre än väntat. Och efter att tiden är ute, ja, då skakade vi båda två, jag och Lisa. Men många i klassen kommer fram, vi får klappar på axlarna, kramar, och high fives. Och då kommer en journalist (Från GP) och vill intervjua oss.

Vi går iväg från banan, och ut i korridoren. Efter bara en liten stund så kom några från klassen ut, hoppandes, och sa (snarare skrek) att vi hade gått till final. Vi blev... helt ställda.

Det var något vi inte hade väntat oss, trots att vi djupt, djupt därinne hoppades på det.

Så vi går in, och kör första körningen i finalen. Det går bra. Jag och Lisa är bara så nervösa. Men vi klarar en del saker, missar en del. Precis som vid de tidigare körningarna. Sedan, när 2 ½ minut har passerat, så är det bara att vänta i en stund, sedan byter vi bana.

Och vi ska köra igång nästan direkt. Till förberedelserna får vi 1 minut. , innan sista åket, så går lådan sönder, lådan som vi använder till hälften av programmen.
Och då var vi redan så skakiga att det inte går att förstå det nu i efterhand. Men vi får laga den så bra vi kan, och köra ändå.

Det första programmet, "råttan", tror jag vi missade. Efter 6 körningar så är det svårt att komma ihåg vad som hände när. Men mirakulöst nog, så klarar vi det andra programmet, "bacillerna".

Tänk er att ni tappar en massa legobitar ner i en legolåda. Och så är en av väggarna i stort sett borta. Och att bitarna inte trillar utanför.

När vi klarade just den, så kunde vi pusta ut, för det gav poäng. Och vi hade redan missat många andra chanser. Så vi hade fortfarande en chans.

Vid prisutdelningen lite senare, så räknar de upp alla kategorier. Bästa Samarbete. Vi är inte nominerade. Samma med Bästa Laganda, Forskningen, och den Tekniska Presentationen.

När tävlingsledaren räknar upp de fyra nominerade i Monterpresentationen, så är vi med. Men vi vinner inte i den kategorin. När han räknar upp de tre nominerade till Robotbanan (Det jag och Lisa gjorde, ett viktigt moment i tävlingen), så är vi med.

Och vi vinner Robotbanan! Vi gjorde det, vi tog oss igenom. Åh, det går inte att beskriva det i ord. Det var.. stort. Visst, vi fick inte åka till Norge, eftersom då var man tvungen att vara bra på allt.

Men vi fick en pokal, vi fick en otrolig applåd, vi fick en fantastisk glädje, och ett minne. Ett minne, som jag trodde skulle gå åt skogen.


Det syns inte hur otroligt skakig jag var efter prisutdelningen.

Jag trodde aldrig att vi kunde gå så långt, Men det gjorde vi. Vi gick långt. Inte ända till Norge, men långt för oss.
Och det är väl det som betyder något.


First Lego League

2011-11-12 @ 13:25:22
Nu har vi varit här på Chalmers sedan klockan nio - alltså 4 timmar. Två körningar varav den senaste gick bättre. Nu återstår minst en körning, och alldeles strax ska domaren titta på vår monter.

1111111111

2011-11-11 @ 11:11:00
Klockan 11:11, den 11/11-11.

Ännu en höstig torsdag

2011-11-10 @ 20:22:50
Idag var jag på utvecklingssamtal. Eftersom vi har fått en ny lärare nu  sjuan så var det annorlunda. Men allt gick bra i alla fall.

Jag har vart väldigt seg i hjärnan idag. Efter att ha haft teknik från 9.15 till 12.45, så är det nog förståeligt. Men nu är det mesta iordning inför lördagens tävling. Läs mer om den >HÄR<

Jag planerar att göra ett lite längre inlägg i slutet av veckan. Får se om det kommer upp eller inte.


För övrigt så har jag lite foto-torka. Om det nu ens är ett ord. Men några bilder blir det knappt.


Hösten har liksom redan passerat. Löven har sedan länge trillat av träden, och nu ligger de, bleka och färglösa, på marken och prasslar när man går. Åh, om de bara kunde göra någon nytta.

Just idag sitter jag nog mest och hoppas på att den första snön ska falla. Då blir det nog vackra foton.

Jag saknar vintern. En riktigt kall och snöig vinter skulle vara så väldigt mysig. Att sitta där i fåtöljen, med en bra bok, och varm choklad eller té. Det skulle sitta fint. Istället för detta kalla och kagra mittemellan.

Jag känner att just här i slutet kom min inre författare upp till ytan lite, hihi :)

Snart

2011-11-09 @ 18:36:40

Alldeles strax ska jag åka till basketträningen. Efter en hel veckas uppehåll ska det bli riktigt kul att få spela igen :)


Trött och meningslöst

2011-11-09 @ 18:20:49

För en stund sen så skrev jag ett långt inlägg. Sen försvann det när jag tryckte på spara & publicera. Just my luck, känner jag.
Jag tänker inte skriva om det. För så viktigt var det inte.

Men ni kanske hade velat veta. Jaja, vi tar det sen när tillräckligt många har blivit tillräckligt nyfikna.


Sunset

2011-11-09 @ 16:47:30


Ett fåtal bilder jag fotade i somras :)

Fridhems kyrkogård

2011-11-06 @ 14:33:40

Lina

2011-11-06 @ 13:43:57Intressant träd det där.. :)


Lina: http://www.lijack.blogg.se :)

Långpromenad

2011-11-06 @ 13:24:50
Imorse så gick jag över till Johanna, och vi började promenera dit näsan pekar.

För att göra en lång historia kort, så gick vi 8 kilometer, och jag fick världens skoskav. Sen kollade vi på Glee.Snart slut

2011-11-04 @ 19:08:22
Va? Är det redan fredag?

Höstlovet har flugit förbi så väldigt snabbt. Och ändå har jag inte gjort så mycket. Ridit, programmerat med Lisa, åkt till Fridhem med mormor och morfar, och nu även varit hos kusinerna.


Bild från Fridhem


Onsdag

2011-11-02 @ 15:42:34

Idag har jag hunnit med att duscha, vara hos tandläkaren, programmerat med Lisa, Erik och Marcus, och sedan efter en kort paus programmerat med Lisa och mamma.

Lisa gick dock hem för en timme sedan, och eftersom jag skulle äta så hann jag aldrig publicera detta. Men nu gör jag det.


Bara 11 bilder kvar..


RSS 2.0