It's friday, friday

2011-09-30 @ 07:38:39

Igår så kändes det verkligen som fredag. Därför var det extra jobbigt att vakna 06.30 imorse. Men det är bara att gasa på i skolan idag.

Som tur var så hade vi ingen matteläxa denna vecka, vilket betyder att jag inte behöver lämna in någon läxa idag. Eller jo, en. Engelskan, men om jag ska vara ärlig så har engelska aldrig varit ett problem för mig. Språk är en av mina starkare sidor i skolan (Svenska, engelska, tyska)

Jag såg även att jag hade fått två kommentarer från min moster. Tyvärr vet jag inte var jag ska svara på de kommentarerna, men jag tackar så mycket för de fina orden!

Nu måste jag börja ta på mig skorna, och cykla iväg till skolan :)


bilden är tagen med min mobil


Kumla 24 september

2011-09-29 @ 21:10:39
Agilitytävling i Kumla 24/9-2011
Update

2011-09-29 @ 16:45:21
Jag tänkte lägga ut bilderna från Falkenberg i galleriet, så de kanske dyker upp senare ikväll. Vi ska snart äta också, så det är inte säkert att jag hinner. Men ni får helt enkelt vänta och se :)

Bilderna från Kumla är inte så många, så de tänkte jag lägga upp på bloggen också. Dock blir det förmodligen inte idag.

Försöker

2011-09-28 @ 19:00:04
Jag vill blogga, det är bara det att jag aldrig hinner. Jag försöker hinna med allt som står på schemat varje vecka. Och för var minut som går hamnar blogga allt längre ner.

Många säger Börja inte i åttan eller Börja inte i nian, men sjuan är också jobbig. I alla fall på min skola. Att kastas in i högstadiet är svårt. När man går i åttan och nian har man ju varit högstadieelev ett tag.

Läxor, läxor, och åter läxor. Glöm marsinvånare, det är läxor man ska akta sig för. De tar över ens liv. Man sitter klockan 22 och fortfarande kämpar med matteläxan, trots att men egentligen borde sova eftersom man har ett prov 8 på morgonen dagen efter.

Eller jag kanske har fel? Det kan ju vara så att jag har mycket på sidan om också - ridning, agility, och basket. Senaste gången jag satt och såsade framför TV:n känns så otroligt lång borta.

Nu måste jag verkligen åka till basketträningen. Tur att tyskaläxan till imorgon redan är färdig.

/Erika :)

hej

2011-09-25 @ 21:46:16
Detta blir nog första bilden då man faktiskt ser mitt ansikte. Men jag kan ju alltid ångra mig imorgon.Ljuset blev ju risigare än vad jag trodde, men jag försökte så gott det gick. Jag har ju inte photoshop, så därför blev det inte världens bästa redigering.


Godnatt :)

Söndagskväll

2011-09-25 @ 20:17:31
Man vet att man har tråkigt när man tar fram sin kamera och börjar knäppa självporträtt trots att man egentligen borde plugga inför ett visst SO-prov på tisdag.

Jaja, då blir det till att redigera bilder. Glödlampan i mitt rum kastar ett störande gult sken över alltihop..På den här bilden däremot, så finns inte det där gula skenet, bara för att det var ljust ute när jag tog bilden.


Såg även att jag hade besöksrekord på min dayview. Sedär, inte visste jag att så många skulle klicka på den länken? :)


Nu vet ni hur min söndagskväll kommer se ut!

Dayviews

2011-09-25 @ 17:49:52

Visste ni att jag har en Dayviews? Jag ska börja ladda upp lite fler bilder där, även bilder som inte kommer dyka upp på bloggen. Så om ni vill kan ni gärna gå in där och titta :)

Det finns även en länk bland de andra länkarna, men här är en lite närmare >LÄNK<


love

2011-09-25 @ 16:48:58

Porträtt

2011-09-25 @ 15:43:22
Jag bläddrade bland lite olika mappar på datorn, och hittar plötsligt ett alldeles bortglömt foto.Hur denna fundersamma två-åring kunda försvinna bland alla bilder vet jag inte, men här har ni i allafall :)

Seger

2011-09-25 @ 14:11:00
Lindome Basket F98-99 vann första matchen för säsongen med (tror jag) 6 poäng. Det var väldigt kul :)


Sov gott

2011-09-22 @ 21:22:55
Nu har jag pluggat på så bra det går - matteläxan gav jag typ upp hoppet om, men svenskan har gått ganska bra!

Men nu ska jag lägga huvudet på kudden och snarka tills väckarklockan ringer klockan 06.30..

Jag lever

2011-09-22 @ 18:07:46
Jag ska bara titta in lite snabbt och meddela att, nej, jag har inte flyttat till en grotta, och nej, jag är inte död.

Men snart dör jag pga av ett envist virus. Jag pratar om läxviruset. Det är hemskt. Man får en massa läxor som måste göras. Och de försvinner inte, oavsett hur många man gör färdigt och lämnar in. Fy för läxor, säger jag bara.

Nu måste jag tyvärr återgå till alla läxor, men vi ses igen, det lovar jag :)

beautiful dawn

2011-09-20 @ 20:54:22Fixat

2011-09-20 @ 20:05:28
Det förra inlägget var precis publicerat när pappa säger Nu funkar det igen, men du har ingen ström. Jag hade ju glömt att min kära laptop stod på vardagsrumsbordet utan strömsladd. Men batteriet hade faktiskt 3% kvar.

Nu ska jag fixa många saker jag inte kunnat göran innan. Lite fina bilder dyker upp under kvällen. Och lite fler dyker förmodligen upp i galleriet :)


Och om jag tar tid och ork så tänkte jag fixa en YouTube Covers, eftersom det var ett tag sen sist. Kom med ett låtförslag så länkar jag dig :)Fy bubblan

2011-09-20 @ 19:52:07

För tillfället så har min dator inget internet. Det var nåt med något kort inuti datorn.. Jaja, vem bryr sig om vad det är som inte funkar? Inte jag. Jag är bara sur för att jag inte kan sitta vid min egen dator. Men pappa försöker lösa problemet nu ändå :)

Så för tillfället sitter jag vid datorn nere (aka pappas dator) och har precis lagt över lite bilder med hjälp av ett USB-minne. Tack till den som kom på denna smarta uppfinning!

Och jag lägger över bilder för att inlägg är så svartvita utan bilder. Om inte bilden också är svartvit. Vilket den sällan är. Men en bild från Tidaholm är faktiskt svartvit, och den finns i galleriet, som man hittar via en LÄNK! Och det var värst vad jag lyckad spåra ur där :)

Jag tänkte berätta om min dag i ett inlägg lite senare. Men jag tänkte ge er en ledtråd. Den var blöt.Bilden är tagen under utflykten den 18 aug. Några andra bilder finnes >HÄR< och >HÄR<


Det får inte regna imorgon

2011-09-19 @ 21:13:21
Nu ska jag gå och lägga mig. Trots sovmorgon blir det en lång dag imorgon, klassen ska till Djursjön och göra en kamratbana. Jag har aldrig gjort något liknande förut, men vi får hålla tummarna får lite regn, och mycket skojiga saker :)


Väckarklocka

2011-09-19 @ 07:29:03
Jag hatar när väckarklockan ringer klockan 06.30 för att meddela att det är morgon och jag ska till skolan.

Jag hinner ta mig nerför trappan, hälsa på fyra superpigga vovvar, och äta frukost innan jag inser att det är måndag och jag börjar 9.15...Länk

2011-09-18 @ 20:04:50

Nu sitter det en liten rosa länk som heter "Till galleriet" precis under min profil. Om ni vill så kan ni klicka på länken :)

Synd att den blev fel storlek, färg, och typsnitt. Men det är en fungerande länk i allafall!


Helgen

2011-09-18 @ 19:50:33
Som sagt har vi varit nere i Falkenberg och tävlat den här helgen. Resultatet idag ska vi inte prata om. Nej, men skämt åsido, så gick Rosso på halvfart första loppet. En sjätteplacering blev det i hopp.

Inför agilityloppet så taggade jag honom jättemycket, sprang fram och tillbaka och lite sånt. Till slut har vi dragkamp med hjälp av hans koppel.

Det händer inte alls ofta, måste jag säga. Kanske en gång om året. Och särskilt inte på agilitybanor.

Agilityloppet slutade ändå med en disk. Rosso gick ur slalom med bara en port kvar, men jag körde vidare för att behålla hans enorma glädje och fart.

Nöjd med helgen? Japp, definitivt. Och idag var första gången på länge vi inte behövt stanna på prisutdelning, haha :)Söta Liss på gungan :)


Och jag är redan färdig med att rensa bilderna från helgen. Kanske för att det inte var lika många den här gången. Och kanske för att vi kom hem klockan 14, och jag hade gott om tid på mig att göra iordning alla foton.

Apropå agilitytävlingar, så finns bilderna från Tidaholm äntligen i galleriet! Bättre sent än aldrig.

Jag ska snart fixa en länk till galleriet som kommer sitta ungefär under min profilbild, så det blir lättare att hitta dit :)


Falkenberg

2011-09-17 @ 15:17:10
Idag var hela familjen nere i Falkenberg och tävlade.

Det var bara klass 1, så Pepsi fick inte springa något lopp. Det gick inte så bra för LiJack. Jackson var supertaggad och fick vägran här och var på banan.

Men för mig och Rosso gick det ganska bra. Första loppet gick sådär, Rosso var inte alls pigg på att springa, och egentligen inte jag heller, eftersom jag har ont i bakre lårmuskeln efter gårdagens basketträning.

Men en fjärdeplats lyckades vi helt oväntat ta oss in på!

I agilityloppet gick det bättre och Rosso var betydligt piggare. Men i slutet av banan trodde jag att Rosso hade hoppat ett kontaktfält, och blev ofokuserad. När jag nämner kontaktfältet för pappa säger han att Rosso inte alls hoppade något kontaktfält.

Nåja, en femteplats blev det hur som haver.


Så en liten rosett från hopploppet fick vi med oss hem :)Det var dagg i gräset när vi kom dit. Och kallt!

17.02

2011-09-16 @ 17:13:03
Rubriken visar när jag började skriva inlägget. Tiden längst ner visar när jag trycker på spara & publicera

Detta inlägg innehåller info/frågor, så läs allting :)

Ni kan förmodligen beundra bilderna från Tidaholm redan ikväll. Eller glömda och gömda-inlägget.
Beroende på vad ni vill :)

Vill ni ha ett mer uppdaterat bloggar jag följer-inlägg? Det vill jag. Det förra finns >HÄR<

Snart dyker det upp en länk under profilbilden. Eller så fort jag har tagit tag i det stället länken ska länka till.

Jag har även märkt att sök i bloggen grejen inte fungerar längre. Så jag ska nog ta bort den.

17.13

Glömd och gömd

2011-09-16 @ 13:58:15
Idag fick vi sluta cirka en timme tidigare. Väldigt härligt med tanke på att det är fredag :)

Jag funderar på att leta upp lite glömda och gömda foton som jag kan lägga upp på bloggen. Låter det kul? och bilderna från Tidaholm kanske dyker upp i galleriet redan i eftermiddag. Vi får se.

Favorit

2011-09-15 @ 20:33:33

Tidaholmsbilderna görs iordning just nu. Och jag har hittat en bild som för tillfället är favoriten. Fotot förmedlar glädje och fart, vilket är vad agility till stor del handlar om.Jag vet inte vad hunden heter, vem ägaren är, eller något sånt. Det enda jag vet är att jag verkligen tycker om bilden :)Resten av bilderna dyker upp i galleriet så fort som möjligt!


Spårdag

2011-09-15 @ 15:33:26
Idag var det som sagt spårdag. Vilket innebär att man typ blandar klasserna. Jag och Erik fick represtentera 7z. Och vi var även äldst i gruppen, så vi fick hålla ordning ganska mycket.

På lunchen kommer plötsligt en brandbil in på skolgården. Efteråt fick vi reda på att det var ett falsklarm som hade gått i F-3:ornas hus. Tydligen hade brandlarmet gått när det städade ett par rör.

Jag ska fatta mig kort, men äntligen har jag svarat på alla kommentarer jag fått. Eftersom det har blivit mycket pluggande denna veckan har jag inte fått tid över till bloggandet.

Jag har dessutom många foton som ligger i lagret. (Jag kallar mappen "Mina Bilder" för lagret) En del mappar jag borde ta itu med är Tidaholm - färdigt, Agility lördag. Tidaholmsbilderna dyker upp i galleriet så fort de är färdiga. Och bilderna från i lördags ska jag kolla igenom nu!

:)

Nothing

2011-09-14 @ 20:25:05

Efter skolan så har jag gjort... ingenting!

Jag och Johanna satt och kollade på Glee. Eftersom jag har behövt plugga mycket på senaste tiden så har jag inte kunnat slappa på riktigt.

Onsdagar är långa, särskilt som jag i vanliga fall har basketträning också.

Någon dag då jag har tid så ska jag sätta mig och göra färdigt bilderna från Tidaholm. För tillfället har jag valt ut 103 bilder som jag ska göra iordning.

Imorgon kommer jag förmodligen inte blogga överhuvudtaget. Vi har spårdag, så vi slutar tidigare, men jag och Lisa ska fixa en grej för biblioteksrådet, och jag behöver även plugga inför NO-läxförhöret/provet på fredag.

Det är svårt att få snygga nattbilder utan stativ, men här kommer en som jag blev nöjd med!:)


Hej

2011-09-14 @ 07:10:24
Det känns som om det var ett tag sen sist. Men det har varit väldigt mycket läxor denna veckan. NO, matte, engelska, och tyska. Plus en grej från biblioteksrådet.

Tyvärr hinner jag inte blogga mer just nu. Jag ska till en grej de flesta kallar skolan :)
Piano

2011-09-11 @ 12:15:00


Jag måste säga att den här killen kan spela piano väldigt snabbt..Hotellfrukost

2011-09-11 @ 09:54:33
I vår familj har vi ibland (typ en gång om året) något som vi kallar för hotellfrukost.

Mamma och Lina var nämligen i Turkiet förra höstlovet, och efter det så har vi ibland en frukost som påminner om den de åt i Turkiet. Väldigt gott måste jag säga!


lördag

2011-09-10 @ 13:15:02

HejHej. Igår på träningen så var vi bara fem stycken. Lite svårt att spela basket då, haha. Så vi övade på lite skott, sprang lite, och sen fick vi gå hem 45 tidigare.

Efter att ha duschat, slagit huvudet i dörren, och fått en stor bula, så sätter jag mig och tittar på Idol med Lina och mamma. Godis fanns det också, mums :)

Nu ska jag titta igenom bilderna från Tidaholm. Det har ju gått en vecka, så jag tänkte ta tag i det nu. Jag har även en massa andra saker som ligger och skrotar på min att-göra-lista.


Helg

2011-09-09 @ 14:38:58
Nu är helgen äntligen här! Skönt!

Igår kväll så skulle jag gå och lägga mig, men så fick jag syn på fullmånen. Jag plockar fram kameran och stpår där tills massor av stjärnor lyser. Snacka om att det är svårt att få snygga, stadiga nattbilder utan stativ..

Tråkigt

2011-09-08 @ 17:14:44
Jag sitter och kollar på Glee nu, bara för att jag har tråkigt.

Och bara för att jag har tråkigt så gick jag in på Google Translate. Vet ni vad? Glee betyder glädje, flerstämmig sång, munterhet. 
---

Jag tänkte ju kolla på The Last Song, men länken jag brukar gå in på för att titta på filmen finns inte längre, synd.

Nån gång ikväll ska jag klippa ihop filmen med Oskar. Det blev många klipp där han inte ville prata/yla. Eller där han biter mig i tån. Eller där Jackson drar honom i svansen och vill leka.
En liten grå hund i svartvitt :)

Vovve

2011-09-08 @ 10:45:29
Oskar var på sånghumör idag, så jag plockade fram kameran och filmade hans fina "WOOOOOO" Och helt plötsligt hoppar han över madrassen som jag står bakom. (Vi har en madrass där så hundarna inte ska störa de sura tonåringarna på natten, haha)

Filmen kanske dyker upp på bloggen.

Men första ska jag titta på The Last Song. Det var verkligen längesen jag såg den, men filmen är verkligen såå fin och romantisk. Lite sorglig är den också. Rekommenderas att se!

Här är trailern för er som är nyfikna!

:)

Läxa

2011-09-07 @ 14:52:41
Nu ska jag sätta mig med matteläxan. Inte för att min hjärna kommer funka så bra. Jätteförkylningar + Matteläxor brukar inte gå alls. Inte för min del i alla fall.

Berättade jag att jag har ett skyfall utanför fönstret? :)

Bläää

2011-09-07 @ 12:46:22
Ont i halsen. Snuvig. Täppt i näsan. Feber. Trött. Huvudvärk. Frisk? Tror inte det. Typiskt. Jag som har basketträning ikväll.

Jag gick till skolan imorse, trots att jag hade hyfsad feber. Både jag och pappa ville att jag skulle göra ett försök. Men jag orkade inte. Så nu är jag hemma. Och såklart finns det liksom inget att äta. Och jag orkar inte koka pasta just nu.

Jag sitter här och hoppas på en mirakelförbättring :)

T

2011-09-06 @ 20:54:56

Jag har fått lite kommentarer under eftermiddagen/kvällen, men orkar inte svara på/godkänna dem nu. Dags att gå ner, sätta på lite té-vatten. Jag känner jättejättemycket för té just nu.

Jag slängde in ett inlägg i galleriet precis. Läs det HÄR

Förresten:Pepsi är väldigt söt. Även när han gör konstiga miner :)


Det blåser mycket ute

2011-09-06 @ 16:12:30
Äntligen! Hemma från skolan. Fy för att gå till skolan med jätteförkylningen Sture.

Men nu är det över. Eller tja, skolan slutade klockan 15.00. Men jag har lyssnat på lite musik, läst lite bloggar, svarat på kommentarer, läst lite fler bloggar.. Kanske dags att uppdatera bloggar jag följer?

Dagen började med föreläsning, och slutade med idrott. Eller gympa, som nästan alla i skolan säger.

Såklart hände det lite grejer i mitten också. Men det orkar jag inte berätta om. Eller egentligen har jag glömt det. Det är lätt hänt nu när man är trött.

En bra sak med att ha galleriet (LÄNK) är att det inte syns här när jag glömmer lägga upp bilder. T.ex. bilderna från Tidaholm kommer dröja. För jag vet att det kommer ta tid. Det är jobbigt att komma igång i 110% igen efter att ha gått på typ 27% hela sommaren.

Horses

2011-09-05 @ 16:05:12

Senare idag ska jag till stallet. Det är hoppning, så jag hoppas att Happy är.. happy!


Gryning + Dimma = Jättefina bilder! I alla fall om man frågar mig. Ett stort plus är om det finns några fina djur i förgrunden. Som.. Hästar! Hästar som står i en hage en lite kylig sommarmorgon. Fina bilder får man då. Ta den här till exempel.Upptagen

2011-09-05 @ 14:55:56

I helgen var hela familjen i Tidaholm och tävlade. Över natten stod vi på Åsen, en gård som ägs av min farfars frus dotters familj. Haha, svårt att förklara, men hoppas ni fattar.

Nu ska jag tömma kameran på bilderna från helgen. 399 stycken. Jag som kan komma upp i 800 om jag har lust. Filmerna ska också läggas över till datorn. Lite agility-lopp finns såklart med. Pepsi tog sin sista hopp-pinne i klass 2, och Rosso tog sin andra agility-pinne :D

Jag filmade även Emelie som sprang med sin Ronja. Emelie är en supersnäll tjej som vi träffar på under i stort sett varje agility-tävling. Hon tar även riktigt fina bilder, så om ni tittar in på hennes hemsida så blir ni inte besvikna!


Fredagsmys

2011-09-02 @ 14:35:44
Direkt på morgonen var det dags för skolfoto. Jag brukar alltid blunda, göra något konstigt låtsas-leende, eller så händer det något annat. Men jag tror/hoppas det gick bra den här gången.

Men nu har vi äntligen slutat för dagen!
Det är dags för fredagsmys. Haha, nej, inte riktigt. Jag ska packa, och ladda alla batterierna. Mobilens, kamerans, och mina egna. Det kommer bli en lång helg.

Jag hann aldrig lägga upp bilderna på Oskar i galleriet. Så det är ännu en sak jag måste fixa. Galleriet finns >HÄR<


Torsdag

2011-09-01 @ 18:16:19

Idag efter skolan så cyklade jag hem till Matilda, och vi satt och pluggade i stort sett hela tiden. Så nu är jag färdig med matteläxan (äntligen).

Eftersom jag inte har något att blogga om just nu, så kan ni väl titta på lite foton istället? :)
Bilderna från Halmstad hittar ni >HÄR<


RSS 2.0