Berlin

2012-08-28 @ 11:01:00
Brandenburger Tor, 30e april 2011.

Berlin, Tyskland.

2012-08-26 @ 11:58:32
Berlin, 29e april-2e maj.
Med mig hem från Berlin hade jag inte bara otaliga minnen och upplevelser, utan även över 1000 foton. Jag har aldrig riktigt hittat orken eller tiden till att gå igenom allihop, utan har bara valt ut ett tjugotal att ta med mig till tyskan i skolan, eller att visa släkten. Därför har jag aldrig riktigt haft en tanke på att publicera något på bloggen. Till att börja med lägger jag bara upp de tjugo som jag har liggandes på ett usb-minne (de foton jag visade i skolan och för släkten), får se om jag visar fler än så, det beror på hur mycket tid över jag får.
 
Berliner Mauer (översta bilden), Röda Rådhuset och Fernsehturm (nedre bilden).

Helg

2012-08-25 @ 11:57:00
Jag har spenderat morgonen med att redigera de sista bilderna från DPAC, så nu ligger de uppe i galleriet. LÄNK
 
Om cirka en kvart ska jag iväg till basketträningen, efter det ska jag hem, duscha och städa mitt rum och min dator. Datorn är ju helt proppfull, så enligt pappa är det tydligen ett under att den fortfarande går att använda.
 
I helgen måste vi också åka ner och klippa gräset på landet, men jag vet ännu inte vilken dag det blir.
Några andra planer har jag inte, om inte sooooova räknas som en plan, haha. Men jag kanske börjar ta itu med bilderna från agilitytävlingen i Kungsbacka i söndags. Jag kanske pluggar lite också, eftersom vi har tyskaläxa tills nästa vecka.
 
För övrigt så jobbar jag lite på ett hemligt projekt jag har hållt på med sedan december. Om det någonsin kommer bli färdigt vet jag inte, men jag kan ju alltid hoppas :)
 
Bild från Doggy, 18e augusti. Fler bilder finns HÄR

Fredag

2012-08-24 @ 16:15:51

Nu är det äntligen fredag :)

Denna vecka har varit lång, med långa skoldagar, men nu är den över i allafall. Idag gick vi från kvart i tio till kvart i tre, vilket var ganska skönt. Någonting som inte var lika kul var däremot gympalektionen. Själva lektionen var okej, vi körde brännboll ute, men vi har gympa mellan elva och tolv, så jag var hungrig i stort sett hela lektionen. Sedan efter lektionen så hade vi ungefär tjugo minuter på oss innan bamba stängde, så det blev lite stressigt. Vi fick i oss lunch i alla fall :)

I övrigt så var skoldagen helt okej, mattelektionen var rolig (ja, jag tycker matte är kul, haha), tyskan var också kul, och svenskan var bra, eftersom läraren gick igenom kursplanen, så man vet vad man kommer behöva jobba mot.

Om cirka en halvtimme åker jag, Lina, och pappa till MHS för att hålla kurs. Eller Lina ska hålla i kursen, medan jag och pappa ska vara hjälpinstruktörer. Det blir säkert superkul, som vanligt.

Till helgen händer ingenting, jag har basketträning och vi ska ner till landet och klippa gräset, men annars är jag helt ledig, så jag ska bara vila upp mig inför nästa långa skolvecka. Schemat för åttan är tuffare än det vi hade förra året, men snart har man nog kommit in i rutinerna.


Skola

2012-08-20 @ 08:50:59

Om en kvart så går jag till skolan. Idag går vi från halv tio till halv två, så dagen är ganska kort. I eftermiddag är det ridning, vilket ska bli kul. Om jag hinner ska jag se om jag hinner redigera några foton från Doggy också.

Jag ska nu gå och leta rätt på min skolväska :)


Ros

2012-08-20 @ 07:26:00

Söndag

2012-08-19 @ 20:25:31
Idag har jag spenderat halva dagen på Kungsbacka BHK. Jag tänkte köra med Rosso, men när jag vaknade med exakt lika ont i ryggen som jag haft hela veckan, så kände jag mig väldigt tveksam. Så efter att ha gått banvandringen i allafall, så fick pappa köra med min lille vovve istället. Han gick raka vägen in på banan och tog en pinne, haha. Sista pinnen i hopp, så nu är Rosso en renrasig klass 2-hund, haha :)
 
Efter tävlingen så åkte jag och mamma iväg för att köpa plommonträd. Vi hittade inget bra, det fanns ett, men som var helt, totalt, skevt. (Trädet lutade ungefär fyrtiofem grader åt vänster). Men rosor hittade vi :)
 
Klockan fyra satte jag mig vid datorn för att försöka uppdatera min iPad, något som jag dragit på hela sommaren. Så klockan fyra började jag. Runt halv sju var den äntligen uppdaterad och klar. Själva uppdateringen tog inte så värst långt tid, utan det som strulade var allt man skulle göra innan. Jag fick göra om samma sak fem gånger innan iTunes förstod vad jag ville.
 
Sedan har jag rensat min dator lite (30 GB ledigt uttrymme, whooooops...), lagt över backup till familjens lösa hårddisk, för att få lite mer plats på min lilla laptop. Papperskorgen i sig rymde 20 GB, så det var verkligen på tiden att den blev tömd.
 
Imorgon börjar skolan 9.30 och slutar runt halv två. Vi fick ett mail från vår mentor om att vi skulle få lite scheman och lappar och annat, så jag får väl leta rätt på min skolväska antar jag. Sedan får vi förmodligen nya skåp också. På ett sätt ska det bli skönt att skolan börjar igen, så man kan återvända till sina rutiner och så, men samtidigt önskar man ju att man kunde vara ledig jämt, haha :)

18e augusti

2012-08-18 @ 18:07:33
Idag var vi iväg in till Trädgårdsföreningen en stund (stund och stund, fyra timmar faktiskt, haha) på eftermiddagen. Lina skulle ju tävla i finalen i DPAC. Doggy Professional Agility Cup 2012, som det egentligen heter, hade sin final idag, så vi var iväg och tittade på när hon körde. Eftersom det bara var Pepsi som skulle tävla, så var de andra tre hemma. För att de skulle slippa vara ensamma alldeles för länge, så tog pappa bussen in runt 11, medan jag och mamma åkte in runt halv två.
 
När vi åkte hemåt så hade de fortfarande inte satt upp resultaten, så vi vet ännu inte hur det gick för henne, men hon gjorde två väldigt bra lopp, det ena lite sämre än det andra, men då får man tänka på att trots att det var, på ett sätt, en väldigt liten tävling (få starter, som mest tio i large), så var det samtdigt jättemycket publik, eftersom tävlingen hölls mitt i trädgårdsföreningen under kulturkalaset. Mer om Lina och DPAC kan man förmodligen läsa på Linas hemsida när hon har tid. HÄR hittar man den.
 
 
Det blev ganska långt om dagens utflykt, hehe. Men jag är inte riktigt färdig, så jag skriver vidare. Imorgon så är det agilitytävling i Kungsbacka. Vi får se hur jag gör med den, jag har haft ont i ryggen de senaste dagarna, så jag kanske stannar hemma, kanske åker. Som sagt, jag får känna hur jag mår imorgon. Sen är det ju sista dagen innan skolstarten, så då vill man ju gärna ha koll på sina grejer. Till exempel, så vet jag inte vart min skolväska har tagit vägen, haha.
 
Sen så börjar basketen på onsdag, det är ridning på måndag, en vanlig vecka alltså.

Två dagar kvar

2012-08-15 @ 21:19:00
Nu är det bara två dagar kvar av sommarlovet (om man inte räknar helgen förstås). Det känns som om lovet bara har flugit förbi och som om jag inte har hunnit med någonting, trots att jag har gjort otroligt mycket denna sommaren.
 
Jag slänger bara in ett kort inlägg här, jag är på väg mot sängen, men satt ändå och kollade på OTH, så tänkte bara logga in här lite. Jag såg att jag hade fått jättemycket nya kommentarer, vilket självklart är jättekul :)
 

Onsdag

2012-08-08 @ 11:11:00
Jag har lagt upp bilderna från agilitytävlingen på Gotland i galleriet nu :) Klicka >HÄR<
 
Idag vaknade jag runt åtta, det senaste på hela veckan, haha. Annars har jag vaknat innan sju varje dag senaste dagarna...
 
Min plan för dagen är att ta det lugnt, titta lite på One Tree Hill, spela Sims, redigera foton, och kanske ta en promenad, om bara de grå molnen försvinner, och om de inte gör det så bara jag går ut och spelar lite basket.
För övrigt så har jag blivit riktigt dålig på att blogga på senaste tiden. Men jag ska försöka bättra mig. Jag vet att jag säger det jämt, men nu när jag har två veckor framför mig med ingenting att göra, så kommer jag förmodligen bo framför datorn, haha :)
 
Jackson, Gotland 2012.

Foto

2012-08-07 @ 10:21:50

4e augusti

2012-08-04 @ 14:43:03
Rubrikerna blir bara mer och mer fantasifulla *host*.
 
Idag är det lördag, och farfar och Inger kom hit för ungefär två och en halv timme sedan. Vi åt lunch, och nu sitter jag vid datorn för att leta reda på lite semesterbilder att visa upp. SÅ jag skriver detta medan jag väntar på att det ska kopieras över till usb-minnet.
 
På måndag börjar ridskolan igen, vilket jag nästan hade glömt. Den drar alltid igång en vecka innan skolstarten, så det kom lite som en överraskning när den iår drar igång en vecka tidigare än så.

Och det är väl det som händer i mitt liv just nu. I onsdags pratades det om att kusinerna skulle cykla hit någon, vi får väl se om det blir av. För övrigt så fixar jag backup på mina foton, eftersom hårddisken i min lilla laptop nästan är helt överfull. 25 GB ledigt uttrymme återstår, haha.
 
 
 Särö Västerskog
 
 
 
 

2e augusti

2012-08-02 @ 14:06:00
Jag borde egentligen inte sitta vid datorn idag eftersom jag har ont i ryggen och borde snarare vara ute och gå än att sitta still framför en dator. Men jag ville berätta lite om det som hänt de senaste dagarna.

I måndags eller söndags var jag och mamma iväg på en liten utflykt till Särö Västerskog. jag är faktiskt osäker på vilken dag det egentligen var, eftersom min kamera har stått på fel datum ett tag. Dessutom tappar jag veckodagarna såhär under sommaren. I alla fall, så var vi iväg några timmar under dagen, och åkte sedan hem till mormor och morfar en kort sväng, eftersom vi ändå åkte förbi dem på vägen hem.
 

Särö Västerskog, 29e (?) juli.

Igår var det dags för ännu en utflykt; Denna gång något som vi länge pratat om att göra. Nämligen att familjen tillsammans med kusinerna skulle åka upp och kolla på där morfar föddes och växte upp. Jag och Lina åkte på en liknande sådan utflykt för några år sen, men då var det bara vi två och mormor och morfar. Igår åkte vi iväg runt nio-tiden på morgonen, med en fullsatt husbil, plus en halvfull volvo. Runt lunch stannade vi även till i Kvarnabo för att hälsa på våra sysslingar. Så där spelade vi badminton, fyra mot fyra.
 
Efter lunch bar det iväg till Vassbo, morfars barndomshem. Men innan dess var vi och hälsade på i sandviken, där morfars bästa vän sedan när han var barn, bodde. Där fikade vi innan vi som sagt åkte till Vassbo.
 
Vanderydsvattnet, 1e augusti.

På hemvägen satt jag och Lina med kusinerna i husbilen och spelade kort. Det var jättekul, särskilt med tanke på att jag och Oscar vann, haha :)

Idag har mamma namnsdag, så tydligen skulle vi fira det med tårta, eftersom det var tradition. För övrigt, så försökte jag svara på några kommentarer, men min nätverksanslutningar laggar ganska rejält, så jag vet inte om svaren kom fram.

RSS 2.0