Rosso

2012-02-29 @ 18:26:07

Soligt

2012-02-29 @ 16:13:03

Idag är det riktigt härligt väder! Soligt och lite fler plusgrader än vanligt. Hoppas att våren snabbar sig hit :)

Imorgon är det torsdag, den roligaste skoldagen på veckan. Sen på fredag ska vi ha matteprov.

Det känns sådär måste jag säga. Men jag får hoppas att det går bra. Vi ska ha det på eftermiddagen, så man kan gå hem när man är färdig, vilket är kul.


Tisdag

2012-02-28 @ 10:28:08

Idag på bilden så hittade jag inte min bildmapp (mappen där jag har alla mina bildarbeten), men som tur var såhadejag lagt mitt träd på tork förra lektionen, så jag hade en uppgift att jobba med under lektionen. Puh!

På gympan idag så ska vi ha beeptest, det jobbigaste man kan göra på en idrottslektion. Jag är själv inte så värst nervös, mest orolig för att mitt knä ska börja krångla, som det har gjort under de senaste basketträningarna.
Men förhoppningsvis så går det bra :)

Jag ska även kanske rida idag. Om man är sjuk en lektion, och avbokar den, så får man en extra lektion till godo. Lina har en återridning, som det kallas, till godo.

Och eftersom Lina har dressyrspecial idag, så kom vi på att jag kunde ta Linas återridning när vi ändå ska till stallet. Det kanske inte finns nån återridning tillgänglig idag, men jag får ju hoppas.


Från 17/2

2012-02-26 @ 19:21:52
Jag och mamma gjorde en kort utflykt sista dagen på lovet, fredagen den 17:e februari. Vi åkte först upp till Torrekulla en sväng, för att sedan åka upp till Kungälv, till Bohus Fästning och Bräckboden (Göteborgs kexfabrik).:)

Söndag

2012-02-26 @ 17:39:29

Idag var vi inte bara på GHS, utan även på sheltiepromenaden ute på tippen. Lina stannade hemma, men vi andra åkte iväg. Jag tog med mig kameran igen, eftersom jag har kommit in i en sån fas nu. Ska man nånstans, så ska kameran med. Typ.

Nu sitter jag här och ska rensa bland min horseshow-foton, plus redigera bilderna från förra fredagen, och titta igenom gårdagens foton.


Göteborg Horse Show

2012-02-26 @ 16:13:00
Idag var hela familjen inne i Göteborg för GHS. Vi hade biljetter till förmiddagsprogrammet, så vi åkte in runt halv nio. Först så var det speed final, tror jag det hette. Trots att jag och Lina har ridit i sju år så är vi inte så insatta i tävlingar och sånt.


Efter det så skulle ett svenskt dreamteam tävla mot team Beerbaum från Tyskland. De skulle tävla i dressyr, körning, och hoppning med fjordingar. Jag tror de flesta inne på Scandinavium höll på att skratta ihjäl sig...

Sedan var det dags för GHUs agilityuppvisning. Eftersom vi känner några av dem och träffar på de flesta under tävlingar så var det extra kul att se på :)

Sist så var det final i "Mounted Games". Kallas även för gymkhana. Det var det mest spännande, roliga, och nervösa jag nånsin sett, känns det som. Sverige, Skottland, Wales, och England skulle göra upp. De slängde sig upp och ner, hit och dit, och hästarna galopperade väldigt fort. Sverige slutade som tvåa!

Jag hade med mig kameran - överraskning? - och jag det blev runt 600 foton. Jag är helt omöjlig, jag vet. Men det var första gången jag fotade hästhoppning, så jag knäppte många bilder frö säkerhetsskull. Nån måste ju bli bra, liksom.


Landet

2012-02-25 @ 18:20:21
Idag så var vi nere på landet en stund på eftermiddagen. Ikväll ska vi förmodligen titta på Melodifestivalen, i alla fall så kommer Lina sitta bänkad eftersom Danny är med..

Jag har bilder från Fjärås som jag ska lägga över på datorn så fort jag har möjlighet. Sen har jag några bilder från förra veckan som jag inte hunnit lägga upp på bloggen ännu. Antar att jag får fixa det imorgon efter GHS.

Vi ska vara där på förmiddagen och titta på finalen, agilityn och gymkhanan. :)

Vår

2012-02-23 @ 11:13:48

Idag så är det verkligen jättehärligt väder! Jag var ute med hundarna en långstund i trädgården och bara njöt av solen.

Denna veckan har jag inte mått toppen, så jag har vart hemma från skolan, idag också, eftersom jag hade feber imorse.

Jag hoppashoppashoppas att den försvinner, eftersom jag, Lina, och mamma ska på Göteborg Horse Show ikväll. Och så att jag kan vara ute i det härliga vädret.

Jag är glad idag. Vädret har verkligen piggat upp mig :)


Knoppar

2012-02-18 @ 15:52:57

17 februari

Foto

2012-02-18 @ 15:13:55
Jag och mamma var iväg på en liten fotoutflykt igår. Tur att det blev igår, för idag spöregnar det.

Jag tror det blev närmare 80 foton, vilket är ganska lite för mig. Men antalet spelar ingen roll, så länge det blev många bra bilder.

Fördelar med färre foton är att det går så mycket snabbare att gå igenom/rensa allt. Så jag kanske hinner med allt idag, får se.

Kameran har ju fått stå på hyllan ett tag. Senaste gången jag hade uppe den var på nyårsafton. Hade tänkt komma igång med fotandet lite mer, men vädret ger mig ganska lite inspiration för tillfället.

:)

2012-02-16 @ 17:44:15

Onsdag

2012-02-15 @ 13:42:03
Det var nog inte många som missade att det var alla hjärtans dag igår. Inte jag i alla fall. Själv så var jag med mamma på jobbet, eftersom vi skulle åka blå tåget.

Sen så var jag och Johanna ute i snön. Vi gick först en promenad, men eftersom vi inte riktigt kände för att få snö i ögonen hela tiden, så tog vi på oss ordentliga kläder och började bygga en snökoja istället.

Idag har jag hittils inte gjort nåt, känns det som. Jag var ute med hundarna en stund och kastade tennisboll fram och tillbaka fram tills Jackson tog den och ville bli jagad. Det är omöjligt att hinna ikapp Jackson.

Särskilt inte när det är snö ute, för på något konstigt sätt så har han alltid grepp på marken och kan svänga på en femöring. Oskar är snabbare, men inte när det gäller svängarna. Så ja, jag gav upp efter att ha försökt få tag i Jackson i tio minuter.

Inlägg

2012-02-13 @ 09:27:00
Oj. Jag har passerat 500-strecket på bloggen. Över 540 inlägg. Det är ganska många... :)

Chock

2012-02-12 @ 09:24:57
Jag fick mig en chock idag när jag tittade på statistiken. Eftersom jag har bloggat väldigt dåligt på sistone, så har statistiken legat på runt 7 unika. Och den tionde och elfte så sköt den i höjden? 45 unika läsare. Vart kom ni ifrån? :)

Tack så mycket!

Håltimme

2012-02-10 @ 10:22:59

Nu på senaste så har vi haft mängder med håltimmar. Både igår och idag så har vi långlunch.

I vanliga fall är lunchrasterna på torsdagar och fredagar en och en halv timme, men denna veckan har vi haft två, två och en halv timme istället.

Ikväll så har laget bortamatch i Lerum, sen efter det har vi träningsledigt över lovet.


9 februari

2012-02-09 @ 20:17:15
Windy Peak Red Hot Dream "Rosso" fyller hela 6 år idag!Rosso är den hunden i familjen som står mig närmast, vi fann varann direkt, jag och min Blubb ♥(aka Rosso, Farbror Ross, RoRo, Gubben, sötnos, m.m.)Rosso med sin klassiska "ligga-på-gräsmattan-och-se-snygg-ut"-pose.

Homework

2012-02-09 @ 18:30:30
Ikväll ska jag sitta och göra läxor. Matte, och kanske lite SO också. Så därför hör ni förmodligen inget mer från mig ikväll :)

Torsdag

2012-02-09 @ 07:05:39
Idag är det en väldigt härlig dag i skolan, med bara fyra lektioner + en jättelång lunchrast. Sen har vi musik sista lektionen, längtar! Vi har bara 60 min musik varje vecka, eller 30, eftersom vi kör på halvklass varannan vecka, då man får sluta en halvtimme tidigare.

Sen efter skolan så har jag en matteläxa som måste göras och förmodligen även lite (mycket) SO-arbete.

Igår under svenskan så skriver vi väldigt mycket för tillfället. Vi har några uppgifter vi kan välja mellan, och jag valde berättelse. Man skulle skriva om en vanlig, härlig dag. Sen efter lektionen så mailade jag den till Fanny, somm sa att hon skulle läsa och ge kritik/tips när hon kom hem.

Så igår precis innan basketen läste jag hennes svar. Och det var väldigt uppskattat må jag säga. Jag blir riktigt glad när jag jfår hörs så fina saker :)


it's friday, friday, gotta get down on friday...

2012-02-03 @ 14:07:49
Jag måste säga att jag saknar det här. Att sätta sig framför datorn och blogga lite. På senaste så har jag knappt bloggat alls, känns det som. Veckorna mellan jullovet och sportlovet är rent ut hemska, tycker jag.

Jag hade tänkt ta tag i det här med bloggandet igen. Trots att jag bara slänger in lite korta inlägg då och då, så har jag fortfarande läsare. Det är nog den bästa överraskningen jag fick när jag loggade in!

De flesta inläggen är ju mobilbloggar, och därifrån kan jag inte se kommentarerna, eller statistiken, så det var kul :)

Min fredag har varit avsevärt lugn. Tre lektioner hade vi idag, sen slutade vi klockan 11. Sista lektionen gick bort eftersom vi skulle vara lediga för öppet hus-timmarna vi gjorde igår.

Apropå igår, så gick öppet hus över förväntan för mig. Lisa var sjuk, så jag skulle köra roboten själv. Hur skulle det gå när jag knappt kom ihåg hur den skulle stå? Jag kunde köra den lite på NO-lektionen tidigare på dagen i allafall. Och det gick bra med fem av sex program.

Det första programmet däremot, kunde jag inte få till. Jag ställde den överallt, känns det som. Sen så kommer Linnéa, som knappt har rört roboten, och ställer den rätt. På första försöket. Så hon hjälpte mig otroligt mycket under kvällen.

Sen när jag var färdig så hade jag ont i benen. Att stå upp i två timmar och en kvart tär på krafterna. Och konstigt nog, så var jag faktiskt skakig de första minutrarna. Senast roboten kördes var när vi skulle visa den för fyrorna i slutet av november.Nu känner jag att jag nästan får sluta här, så inlägget inte blir för långt... Dessutom så vill jag hinna färdigt med mitt Vampire Diaries-avsnitt. Mitt beroende har lyckats smitta av sig på Lina också.

Denna helgen kommer bestå av plugg och basket. Och ganska mycket fotorensing. Jag har länge behövt titta igenom en del mappar på datorn.. :)

Torsdag

2012-02-02 @ 06:56:05
Senare idag, vid klockan 17, så ska vår skola ha öppet hus. Jag och Lisa ska vara i klassrummet och köra vår robot. Konstigt nog så känns det nervöst, eftersom vi körde den senast tidigt i december. Men det går säkert bra!

Idag när jag vaknade så kändes det först som om det var lördag, vilket det ju inte är. Och det är inte första gången denna vecka. Så nu vill jag att det ska bli lördag nån gång, så jag slipper tro det varje morgon.

RSS 2.0