Hohenschönhausen

2012-10-22 @ 19:10:13
Hohenschönhausen, utanför Berlin,Tyskland, 1a maj 2012.
 

Hurtig fredagskväll

2012-10-12 @ 19:14:13

Då i stort sett alla i mitt lag är på regionsläger denna helgen var det väldigt få som kunde komma på träningen.

De som dock kunde komma skulle träna ihop med våra tränare, då vi i vårt lag var så få. Hur många blev vi nu då? Totalt fyra, mig och ytterligare en tjej från mitt lag, sedan två av våra tre tränare. Det resulterade i kortare träning och typ bara skotträning. Det var kul i alla fall!

Sedan bestämde jag mig, då pappa inte visste att vi slutade tidigare, att gå hem, hurtig som jag var. Det faktum att jag bara hade foppatofflor tänkte jag inte på då. Snarare efter halva vägen, då jag fick ont i fötterna, men jag är hemma nu, och det är väl huvudsaken.

Nu ska jag hoppa in i duschen. Ganska onödigt då jag egentligen inte är så värst svettig, men det var några dagar sen sist, så det behövs ändå :)


Torsdag

2012-10-11 @ 19:15:44
Idag hade jag fanatiskt ont i magen så jag var därför hemma och kämpade med en svenska-uppgift, låg och gosade med Jackson på min säng, och kollade (såklart...) på One Tree Hill.
 
Jag redigerade lite foton också. Så nu finns bilderna från Kungsbacka i galleriet. Jag har inte haft någon tid över till att fixa med foton på sistone, men idag när jag tog en paus från skrivandet så tog jag äntligen itu med det. Det är ju en ganska lång process, eller åtminstone för mig. Först ska jag rensa bort alla dåliga foton, sedan välja ut en handfull styck (Om nu 40 st räknas som en handfull, hahah) som åker upp på bloggen och sedan redigera dem, då det oftast är dassigt ljus och väder på agilitytävlingar så måste jag minska på det "grå filtret" som oftast ligger över bilden. Efter det ska jag sätta på en vattenstämpel. Själva uppladdningen i sig tar en lång stund också. Så hela processen tar väl en och en halv timme, skulle jag tro. Fast oftast brukar jag inte ta allt på en gång, utan rensar först bort de dåliga, glömmer bort att det är gjort och så en dag några veckor senare så orkar jag redigera. Typ.
 
Rosso, KBHK, 19e augusti 2012. Fler bilder finns HÄR.
 
Värst vilken lång utredning ni fick där uppe, haha. Jag klandrar er inte om ni hoppar över det. Eller så är det bara jag som är trött på att läsa. Det enda jag har gjort idag är att skriva, läsa igenom, radera, och så går det runt. Hur kan en endaste liten reflektion vara så svår att få till? Det kommer vara frågan min lärare ställer imorgon när jag lämnar in det jag åstadkommit hittills... Nej, nu får jag sluta deppa över det känner jag.
 
Imorgon är det fredag i alla fall, otroligt välbehövt nu. Det blir tyvärr ingen match på lördag, och då det var typ ingen som kunde komma blir det ingen träning istället för match heller. Sen var det bara jag och två till som kunde träna imorgon, så vi ska träna med de innan oss istället. Mycket ändringar i schemat denna veckan har det blivit kan jag säga.
 
Nu ska jag återgå till min uppgift i svenskan. Göra ett sista försök, sedan om det inte blir bra så ger jag upp och sätter mig i ett hörn och gråter. Typ så känns det nu i alla fall. Imorgon kan jag i alla fall kolla på nya avsnttet av TVD :) Säsong tre tog slut i typ mars, så det har gått så lång tid att jag nästan glömt bort att nya säsongen har premiär idag. Jag fick syn på det av misstag på YouTube, som tur är, hahah. Något annat som är bra är att jag har sovmorgon, och att vi första lektionen bara ska kolla på film. Sedan har vi gympa och matte också, men det tar vi en annan gång. Haha, värst vad jag förtränger saker idag känner jag.
 
Jag slänger in en giraff såhär i slutet bara för att muntra upp mig själv.
Giraff, Zoo Berlin, Tyskland, 1a maj 2012.
 

Söndag

2012-10-07 @ 14:22:23

Jag har precis landat efter dagens match, kom hem från matchen för ungefär någon timme sen, har ätit nu och är nyduschad.

Tyvärr förlorade vi säsongens första match med 34-37. Lite surt då vi ledde första två perioderna, sedan var vi hack i häl in i det sista. Mamma skulle sitta i sekretariatet matchen efter också, så vi kom hem lite senare än planerat.

Nu hade jag i alla fall tänkt ta det lugnt, jag ska vara med Johanna nu, får se vad vi gör för något. Hon hade skoskav och jag är helt slut efter matchen, så någon promenad blir det förmodligen inte, hahah :)

Rätt lugn helg har det varit ändå, mycket basket har det blivit, men det är bara kul :)

Lägger in en bild på Jackson som gör mig sällskap... Han är så otroligt söt den hunden :)


Min skoldag

2012-10-05 @ 15:37:41
Skolan slutade för fyrtiofem minuter sedan och jag hann hem precis innan ösregnet kom, som tur var, haha :) Det var en hyfsat lugn dag. Istället för matte sista lektionen så hade vi NO (teknik). Jag som faktiskt ville ha matte...
 
Nu ska jag bara ta det lugnt resten av dagen. Fram till basketträningen det vill säga. På fredagar brukar vi i alla fall ha ganska lugna träningar för det mesta.
 
Jag har i stort sett inget att skriva, har dessutom lite läxor att förbereda. Alltså ta en titt på dem och skjuta upp det till någon annan dag, haha :) Jag kanske gör dem, får se. En av dem ska inte lämnas in förrän om en vecka, den andra på onsdag.
 
En sak som inte alls hör till inlägget, utan jag bara kom att tänka på. Alla åttor har bakat kanelbullar på hemkunskapen denna veckan. Ni anar inte hur hemskt det är att komma till skolan och tvingas stå ut med doften av nybakta kanelbullar man vet att man inte kommer få äta upp. Särskilt inte när två killar i klassen bakade imorse (fem killar i klassen har hkk på fredagar, vi andra torsdagar) och sitter och äter dem när vi är i ett grupprum på svenskan...
 

Tulpan

2012-10-05 @ 15:26:25
Charlottenburg, Berlin, Tyskland, 30e april 2012.

Fredag

2012-10-05 @ 08:34:04
Idag är det fredag... Denna vecka är ännu en som har gått otroligt snabbt. Det är ju skönt i alla fall, så slipper man släpa sig igenom veckorna.
 
Fredagar är ganska så härliga skoldagar, ganska lugna lektioner (förutom idrotten då), vi är sista klassen i bamba, så vi kan äta i lugn och ro, och så slutar vi kvart i tre. Sovmorgon har vi också, till kvart i tio. Jag hade däremot lite hjärnsläpp idag och tänkte att vi började ju 8.45... Det var tur att jag tänkte lite, innan jag gick iväg till skolan en timme tidigare av misstag, haha :)
 
I veckan har det inte hänt något särskilt. Mitt liv består liksom av att jag vaknar, äter, går till skolan, gör läxor, äter sover, och så går det runt så, dag efter dag. Nu är det i alla fall oktober, så min födelsedag närmar sig. Jag har inte skrivit någon önskeliste eller så, vet knappt vad jag vill ha, men det ska väl ordna sig tills dess. Ganska många tjejer i klassen fyller år runt oktober-november också, så det blir väl mycket firande framöver. Härligt avbrott mot den mörka hösten :)
 
När jag kommer hem från skolan idag tänkte jag sätta mig framför datorn faktiskt. Jag kanske sitter med min iPad hela skoldagen, men det är på min egna laptop som jag har alla foton och tv-serier och sims-spel, haha :) Så jag tänkte ta det lite lugnt, kanske redigera lite foton, eller spela Sims eller nåt :) Jag har basketträning ikväll också. Första matchen för säsongen är en hemmamatch på söndag, så det ska bli kul.
 
Jag sitter vid datorn nere just nu, så har knappt några foton eller så här. Men jag hittade den här bilden, från september (tror jag) förra året. Definitivt en av favoriterna från 2011! :)
 
 

Tisdag

2012-10-02 @ 14:18:42

Oktober. Det känns som om det var igår som det var juni. 2012 har verkligen passerat otroligt fort.

Idag hade vi en helt vanlig skoldag, men så fick vi helt plötsligt sluta tidigare eftersom lärarna skulle ha utbildning. Det är ju inget att klaga över, fast jag som ska vänta på Johanna, som går i en annan klass och en annan årskurs... Jaja, jag fick tjugo minuters extra tid till läxor i alla fall.

Haha, skrev jag precis helt vanlig skoldag? För det stämde liksom inte. Vi hade sovmorgon (bara 25 minuter, men ändå), sedan nutidsorientering istället för NO, vikarie på matten, och fick som sagt sluta tidigare. Inte så värst vanlig, trots allt.

När jag kommer hem ska jag bara äta något, sedan göra matteläxan innan jag ska till flöjten. För övrigt är det en lugn dag för mig. Om jag hinner ska jag också skriva ett inlägg om vad som hänt de senaste dagarna, eftersom det hänt ganska mycket.

Detta blev väldigt kort, och utan något egentligt viktigt, men det var några dagar sen jag uppdaterade sist, så jag kände att det behövdes :)

Jag har förresten klippt mig. I fredags var jag hos frisören innan agilitykursen. Så mitt hår är numera en decimeter kortare, så ganska stor skillnad blev det.


RSS 2.0