Kontakt
Har du korta frågor så kan du kontakta mig på Facebook: Fotograf Erika Dahlman
Vill du beställa foton eller boka mig för agilitytävlingar så skicka ett mail till erikadahlmanfoto@gmail.com (fullständig bildbeställningsmall samt andra frågor & svar finns under "fotobeställning")
 
Om mig
Jag heter Erika Dahlman och är 19 år. Fotografi är mitt största intresse och jag fotograferar främst natur, hundar och agility. Av familjens fyra sheltiehanar är det Casper (2016) som är min framtida agilityhund. Förutom att fotografera och vara med hundarna så spenderar jag mycket tid till att läsa böcker, och vara i stallet.
 
Fotointresset började runt 2009 men tog fart när jag köpte min första egna kamera år 2010, kompaktkameran Olympus uTough 3000 som användes flitigt. I augusti 2011 började jag dock leta efter en systemkamera och till slut fann jag Canon EOS 600D, som var min ständiga följeslagare i fem år men numera är mitt reservkamerahus. I april 2016 tog jag ett steg uppåt och köpte Canon EOS 70D, som alltså är min nuvarande kamera (fullständig kamerautrustning finns här).

Fotouppdrag & Publiceringar
December 2011: fotouppdrag för Grevegårdsskolan i Göteborg
September 2014: publicerad på Tjolöholms slotts hemsida
Mars 2015: publicerad i Sheltiebladet (nr 1 mars 2015, årgång 48)
Mars 2016: publicerad i Sheltiebladet (nr 1 mars 2016, årgång 49)
2016: omslagsfotograf till "Workshop: AGILITY", bok av Mikaela Holegård
 
 

Skicka mail till erikadahlmanfoto@gmail.com eller ett meddelande på Facebook till Fotograf Erika Dahlman innehållande följande:

  • Tävlingens namn och datum/dag
  • Klass/klasser du tävlade i.
  • Bifoga gärna bild på din hund, alternativt screenshot av bilden/bilderna du vill beställa eller bildadressen (som fås genom att högerklicka på bilden).
  • Betalningssätt: kontonummer, swish, kontant, faktura eller på annat sätt.

Beroende på hur många foton du beställer så skickar jag dem till dig som bifogade filer eller som ett album i Google Drive.

Önskar du beställa foto i fysisk form (fotopapper, upp till A4-storlek) skickar du ett mail till erikadahlmanfoto@gmail.com innehållande ovan nämnt samt storlek, antal, färg (färg/svartvitt) och adress.

Bilderna på hemsidan är inte i full upplösning, fotobeställningar är givetvis av bästa kvalitet.

 

Digitala bilder: 25 kr/st
Om du köper ett stort antal bilder förekommer rabatt.

Priset för fotoutskrifter beror på storlek, antal samt fraktkostnader.
A5: cirka 100-150 kr/st
A4: cirka 150-200 kr/st

 

Publicera mina bilder
Det är helt okej att för privat bruk publicera mina foton på internet (Facebook, blogg, sociala medier, etc.) om vattenstämpeln är synlig, eller att det på annat sätt framgår att jag är fotograf.

Att använda mina bilder i tävlingar på internet (Facebook, blogg, sociala medier, etc.) utan min tillåtelse är ett brott mot upphovsrättslagen. Önskar du använda mina bilder i en tävling på t.ex. Facebook måste du fråga mig först, samt anmäla bilden i mitt namn om tillåtelse ges. Du får alltså inte använda en bild i tävling och fråga mig efter anmälan om det är okej, då har jag full rätt att kräva att bilden tas bort ur tävlingen. Om tillåtelse ges och bilden skulle vinna får du priset.